Almanya Federal Bilgi Güvenliği 8 Altcoin ve Blockchain projesine geçerli not verdi.
Almanya’nın Federal Bilgi Güvenliği Ofisi (BSI) yakın bir zamanda üç yüzden fazla Blockchain projesi inceledi ve detaylı bir biçimde incelenenler arasından sekiz yeni projeye geçer not verdi.
Almanya Federal Bilgi Güvenliği Ofisi (BSI) kısa bir süre önce tedarik zinciri yönetimine en uygun projeyi bulabilmek adına üç yüzden fazla Blockchain projesi üzerinde çalıştı. Oransal olarak en yüksek puanı alan proje, EOS ve Corda gibi isimlerin dışında VeChain oldu. Bu açıdan baktığımızda VeChain tüm ihtiyaçları karşılayan ve fazla sayıda önemli olan ortağa sahip proje olduğundan BSI’dan geçerli not aldı. BSI’nın amacı akıllı tedarik zinciri yönetim sistemi adına en iyi ve sağlıklı çözümü bulmaktı. Çalışma tamamlandıktan sonra, BSI raporunu yayınladı ve VeChain’ı (VET) en iyi alternatif olarak tanıdı. Çalışmada 300’den fazla Blockhain projesini inceledi, güvenliklerini değerlendirdi ve potansiyel uygulama alanlarını belirlemeye çalıştı. Almanya Federal Bilgi Güvenliği Ofisi değerlendirmeleri yaparken dört farklı kritere odaklandı. Projenin BSI inceleme alanından geçmek için Blockchain pazarıyla ilgili olması, az sayıda güvenlik olayına sahip olması, güçlü güvenlik ve değerlendirilebilirlik özelliğine sahip olması gerekiyor. Çalışma toplam 300 projede 8 Blockchain projesini tanıdı ve VeChain en yüksek puanı aldı. VeChain (VET) yanında EOS, OriginTrail (TRAC), Siacoin (SIA) ve Corda da onaylanan zincirler içerisindeydi.
Çalışma VeChain Hakkında Ne Sonuca Vardı?
Yayınlanan rapora göre, Corda sağlık sektörüne yönelik uygulama geliştirmede en fazla vaka kullanan proje oldu. EOS, dApp geliştirme ve piyasa değeriyle en iyi teknolojilerden biri olarak kabul ediliyor. VeChain, çalışma teknolojisinin Ethereum’a benzediğini vurguladı.
Almanya Federal Bilgi Güvenliği Ofisi raporunda konuya yönelik şu ifadelere yer verdi:
“VeChain Blockchain’i belirli ürünler hakkında bilgi depolayacak. Origintrail’in aksine, Vechain çok daha yüksek bir piyasa değerine sahip ve çok sayıda büyük şirket tarafından destekleniyor. VeChain ve Origintrail çalışmaları ile ‘Tedarik Zinciri Yönetimi’ uygulama alanı ile ele alınıyor”
Rapor, projelerin açık kaynak kodunu ve otomatik analiz araçlarını inceledi. VeChain büyük ortaklarla çok sayıda iş birliği kurmayı başardı ve farklı kullanım olanakları sundu. Bu kullanım örnekleri özellikle tedarik zincirleri için büyük önem taşıyan denizlerin sürdürülebilir yönetimine odaklanıyor. İkili ayrıca VeChainThor Blockchain’ini kullanması için bir İtalyan markası olan ICAB La Fiammante ile ortaklık kurdu. Blockchain, yeni bir projede İtalyan domates tedarik zinciri ile ilgili verileri kaydetmek için kullanılır. Bir diğer büyük VeChain ortağı Bayer. Amaç, klinik çalışmalarda platformu ilaç dağıtım yönetimini iyileştirmek için kullanmaktır.