Türkiye’de düzenlenen webinar’a katılan ConsenSys’in Direktörü Charles d’Haussy, Ethereum ve DeFi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. D’Haussy; geleneksel bir yapısı olan finans dinamiklerinin Ethereum ve DeFi ile dönüş yaşadığını söyledi.
FINTRGelişen Teknolojiler Çalışma Grubu Başkanı Bülent Eğrilmez’in moderatörlüğünde yapılan webinar’ın konuğu ConsenSys’in Direktörü Charles d’haussy oldu. Gerçekleştirilen webinar’da; Ethereum’un geleceğini ve aracıya ihtiyaç olmadan, internete erişimi olan herkesin borç verme, borçlanma ve bankacılık işlemlerinin yapılabilmesine imkân veren merkeziyetsiz finans uygulamaları ele alındı. Ayrıca; teknolojik gelişmelerin yakın geleceği dönüştüreceği fikrine vurgu yapıldı.
Katıldığı webinar’da soruları yanıtlayan d’Haussy, Ethereum‘un 2014 yılında hayata geçtiğini ve çok hızlı şekilde büyüdüğünü belirtti.
“Bugün 350 binden fazla yazılımcının kod geliştirdiği Ethereum, 11 milyon farklı kullanıcı adresine ev sahipliği yapıyor. Ethereum yeni bir internetin ve dijital ekonominin inşa edilmesine ön ayak oluyor. Ethereum 1.0 olarak adlandırdığımız teknoloji çok hızlı büyüyerek belli bir limite ulaştı. Ethereum genel ağının artık güncellenmesi gerekiyor. Yeni sürüm olan Ethereum 2.0 aşamalar halinde kullanıma sunulacak.”
İnternete erişimi olan herkesin bir aracıya ihtiyaç duymadan borç verme, borçlanma ve bankacılık yapabilmesine olanak sağlayan DeFi uygulamalarının geleceğini de değerlendiren Charles d’Haussy, şöyle konuştu: “Şu anda DeFi alanı oldukça gündemde ve DeFi uygulamaları yüksek ilgi görüyor. Bu talebi karşılayabilmek amacıyla DeFi geliştiricilerine özel araçlar sunuyoruz. Matemask bu araçlardan biri ve yakında yeni özellikler ekleyeceğiz.”
Türkiye’den DeFi‘ye İlgi Büyük
Webinar’ın moderatörü Bülent Eğrilmez ise Ethereum ve DeFi’ın kullanıcılar için gün geçtikçe daha kullanışlı hale geldiğini dile getirerek, bu teknolojilerin halihazırda olan finans alanında değişimlere yol açtığını ve değişimin zamanla hızlanacağını ifade etti. Eğrilmez ayrıca, FINTR olarak Ethereum 2.0 ve DeFi uygulamalarının Türkiye’deki gelişimini de yakından takip ettiklerinin altını çizdi.